PERSONDATAPOLITIK

Carl Hansen & Søn Møbelfabrik A/S, CVR nr. 26236231, ("Carl Hansen & Søn", "vi" eller "os") behandler personoplysninger om kunder og brugere af vores website, www.carlhansen.com, i overensstemmelse med principperne og kravene i databeskyttelsesforordningen og databeskyttelsesloven.

Formålet med denne persondatapolitik er at forklare hvordan vi, som dataansvarlig, indsamler og behandler dine personoplysninger, og om dine rettigheder i den forbindelse.

Hvis du har spørgsmål til privatlivspolitikken, eller ønsker at udøve dine individuelle rettigheder beskrevet nedenfor, kan du kontakte os via nedenstående kontaktoplysninger:

Carl Hansen & Søn Møbelfabrik A/S,
Hylkedamvej 77, Lunge Bjerge
5591 Gelsted

E-mail: webshop@carlhansen.dk
Tlf.: +45 63 13 26 72

 

Typer of personoplysninger

I forbindelse med, at du bruger eller handler på vores hjemmeside, indsamler vi almindelige personoplysninger, herunder dit navn, e-mail, telefonnummer, adresse samt betalingsoplysninger.

Vi indsamler kun de personoplysninger om dig, som du selv afgiver til os.

Formålene med Carl Hansen & Søns behandling af dine personoplysninger

Vores behandling af dine personoplysninger sker med henblik på at oprette, vedligeholde og afslutte kundeforholdet, herunder med henblik på opfyldelse af konkrete ordrer. Vi behandler derfor personoplysninger med henblik på:

  • Levering af vores produkter og ydelser,
  • Registrering i vores IT-systemer,
  • Betaling, fakturering og bogføring,
  • Markedsføring af vores produkter og ydelser,
  • Tilmelding til nyhedsbreve,
  • Kundeservice og -support, samt
  • Øvrig dag til dag kommunikation.

Retsgrundlaget for Carl Hansen & Søns behandling af dine personoplysninger

Retsgrundlaget for Carl Hansen & Søns behandling af almindelige personoplysninger vedrørende dig er baseret på vores:

  • opfyldelse eller indgåelse af en aftale om levering af vores produkter og ydelser (databeskyttelsesforordningens art. 6, stk. 1, litra b)

  • gennemførelse af foranstaltninger, der træffes efter anmodning fra dig forud for indgåelse af en aftale om levering af vores produkter og ydelser (databeskyttelsesforordningens art. 6, stk. 1, litra b)

  • forpligtelser i henhold til gældende lovgivning, såsom behandling af personoplysninger med henblik på fyldestgørende bogføring i henhold til bogføringsloven m.v. (databeskyttelsesforordningens art. 6, stk. 1, litra c), eller

  • legitime interesser i (i) at sikre en fyldestgørende registrering, betaling, fakturering, bogføring, kundeservice og -support, daglig kommunikation samt (ii) at markedsføre vores produkter og ydelser (databeskyttelsesforordningens artikel 6, stk. 1, litra f)

I tilfælde hvor vores behandling af dine personoplysninger ikke kan gennemføres under henvisning til ovenstående behandlingsgrundlag, vil vi indhente dit samtykke, hvorefter vores behandling af dine personoplysninger vil være baseret herpå (databeskyttelsesforordningens art. 6, stk. 1, litra a). Dette gælder navnlig, hvor vi bruger vi personoplysningerne til at målrette vores markedsføring via apps, sociale medier, internet og andre digitale kanaler som beskrevet i vores samtykketekst her. 

Hvem deler vi personoplysninger med?

Carl Hansen & Søn vil kun videregive personoplysninger i det omfang dette er nødvendigt med henblik på at opfylde formålene beskrevet ovenfor, eller hvis vi i henhold til gældende lovgivning er forpligtede til at udlevere personoplysningerne.

I visse tilfælde overlades personoplysninger til databehandlere, som udfører en række opgaver på vegne af Carl Hansen & Søn. Disse databehandlere omfatter 1) Platformsleverandører, 2) System- og hostingudbydere, 3) Pengeinstitutter og udbydere af betalingsløsninger til internethandel samt 4) tredjeparter som fremsender elektronisk markedsføringsmateriale på vegne af Carl Hansen & Søn.

Disse databehandlere kan dog alene tilgå og behandle personoplysninger på vegne af Carl Hansen & Søn i medfør af vores udtrykkelige instrukser og med henblik på at opfylde specifikke formål fastsat i en skriftlig databehandleraftale mellem os og databehandleren.

 

Overførsel af personoplysninger til tredjelande

Vi bestræber os på, at dine personoplysninger opbevares indenfor EU og EØS. Dog benytter vi os af leverandører, der behandler dine personoplysninger i eller fra lande uden for EU/EØS. 

I det omfang personoplysninger overføres til tredjelande, sikrer Carl Hansen & Søn et tilstrækkeligt beskyttelsesniveau ved indgåelse af EU-standardkontrakter med modtageren af oplysningerne, eller ved at sikre, at modtagerne som minimum er:

  • underlagt særlige certificeringsmekanismer, eller
  • "sikre" tredjelande godkendt af EU-Kommissionen.

Opbevaringsperiode

Vi opbevarer dine personoplysninger så længe det er nødvendigt i forhold til at opfylde de formål, som oplysningerne er blev indsamlet med henblik på at opfylde.
Personoplysninger som er indhentet i forbindelse med ordreafgivelse opbevares i op til 5 år efter seneste kontakttidspunkt, medmindre en længere opbevaringsperiode er påkrævet i medfør af gældende lovgivning, eller af hensyn til igangværende eller potentielle krav og tvister med kunden.

Kræver bogføringsloven o.l., at der opbevares personoplysninger, slettes disse 5 år efter udløbet af det relevante regnskabsår.

Dine rettigheder

Du kan til enhver tid anmode om indsigt i, berigtigelse samt sletning af dine personoplysninger. Derudover kan du begrænse vores behandling af dine personoplysninger, gøre indsigelse mod behandlingen samt udøve din ret til få udleveret og overført dine personoplysninger til en anden dataansvarlig (retten til dataportabilitet).

Har du givet samtykke til behandlingen af dine personoplysninger, kan du til enhver tid tilbagekalde dette samtykke ved at kontakte os via ovenstående kontaktoplysninger. En tilbagekaldelse vil dog ikke berøre behandling af personoplysninger, som har fundet sted forud for tilbagekaldelsen.

Herudover kan du læse mere om dine rettigheder i Datatilsynets vejledning om de registreredes rettigheder. Vejledningen findes på Datatilsynets hjemmeside (www.datatilsynet.dk).

Klage til Datatilsynet

Denne privatlivspolitik vil blive opdateret og ændret med jævne mellemrum, herunder når det er nødvendigt som følge af lov- og praksisændringer på databeskyttelsesområdet. Du bør derfor løbende holde dig orienteret om ændringer af privatlivspolitikken.

Sidst opdateret

Dato for seneste ændring af privatlivspolitikken: 18. marts 2021

GRATIS LEVERING

DANSK DESIGN

5 ÅRS GARANTI

Når du vælger et møbel fra Carl Hansen & Søn, får du mere end bare et møbel. Du får en stolt tradition for smukt og markant håndværksarbejde, hvor intet er overladt til tilfældigheder, og alt er udviklet med den største kærlighed til design og håndværkets historie. Vi er verdens største producent af møbler designet af Hans J. Wegner, og fremstiller også møbler skabt af anerkendte møbeldesignere som Arne Jacobsen, Børge Mogensen, Ole Wanscher, Kaare Klint, Poul Kjærholm, Bodil Kjær og Tadao Ando. Carl Hansen & Søn repræsenterer mere end 100 års dansk designhistorie og vores møbler forhandles verden over. 

Har du brug for hjælp?